preloader

Parc de la salut Ernest Lluch

Localització
Campanar (Antic Hospital La Fe), València

Data
2018

Autors projecte d’ordenació
Santatecla Arquitectos S.L.P.
Carratala Arquitectos

Paisatgisme
Elisabet Quintana Seguí

Resum
El concepte arquitectònic de la proposta es basa en el benestar de tots els usuaris del complex. El caràcter assistencial dels edificis es converteix, per tant, en una prioritat.
El parc proposat s’enriqueix, s’ompli d’activitat, de colors, d’olors i de sons. Un lloc per a retrobar-se amb el benestar i la salut. S’enforteix la seua vinculació amb el conjunt edificat: tots els accessos als diferents edificis se situen en el porxo principal, que és el nexe natural entre interior i exterior, entre el continu edificat i l’espai natural. A més, el seu gaudi es produeix en tres dimensions: des de l’espai obert, recorrent el porxo a través del passeig elevat, o des de la terrassa enjardinada de la planta tercera. El parc arriba fins i tot al soterrani, puntejant de llum els espais de l’aparcament, i es vessa més enllà de l’àmbit d’actuació fins a enllaçar amb l’antic llit del riu Túria.

Reconeixements
Segon premi
Concurs d’idees